Thursday, May 9, 2013

Letchworth Garden City

Letchworth Garden City, işim gereği toplantılara gittiğim, büyük bir retail firmasının IT bölümünün olduğu bir küçük kasaba. Bu kasaba 1900′lerde ilk Garden City yani bahçeli şehir oluşumuna ev sahibi olmuş. Daha sonra İngiltere’de sürekli buna benzer Garden City yani bahçeli şehirler konumlanmış.

Şehir özellikle yaşlıların ağırlıkla yaşadığı küçük ama sempatik bir kasaba. Bir nevi kendinizi Londra’dan sonra “Truman Şov” şehrine gelmiş gibi hissediyorsunuz. Hep aynı taksiciler tren istasyonunda bekliyor. Restoranlar benzer kişiler tarafından kullanılıyor.

Şehirde bahçeli evlerin olduğu bölümleri de bir sonraki gidişimde çekeceğim ancak bu sefer sadece şehirde gezme fırsatı bulabildim. İki , üç banka bolca fast food dükkanı ve enteresan bir şekilde dört adet kuaför bulunmakta.

Şehrin küçük alışveriş merkezinde ise aradığınız herşeyi Londra’nın neredeyse üçte biri fiyatına almanız mümkün. Şehrin ana caddelerinde ikinci el çok güzel kitap dükkanları var ve toplam 6 Pound’a çok büyük premium sayılan ikinci dünya savaşı, Lady Diana’nın hayatı ve Sovyetler Birliginden bir fotoğraf albümü almayı başardım. Taşıması çok zor oldu :-)

Buraya Kings Cross tren istasyonundan gidiş geliş 20 GBPye trenle ulaşabilirsiniz.

From Wikipedia
Letchworth Garden City, commonly known as Letchworth, is a town and civil parish in Hertfordshire, England. The town’s name is taken from one of the three villages it surrounded all of which featured in the Domesday Book. The land used was first purchased by Quakers who had intended to farm the area and build a Quaker community.They very quickly discovered the soil to be chalky and of poor agricultural value.

The Garden City was founded in 1903 by Ebenezer Howard, was one of the first new towns, and is the world’s first Garden City designed to incorporate elements of the country, alongside city life. Its development inspired another Garden City project at Welwyn Garden City.


Valuable Links
http://www.letchworthgc.com/
http://www.letchworthgardencity.net/
http://www.letchworth.com/


No comments:

Post a Comment